home

Comorile Banatului

26 – 30 iunie, 17 – 21 iulie, 07 – 11 august, 28 august – 01 septembrie

2024, 4 nopți / 5 zile


image

Ziua 1 – Miercuri | Iași – Tg. Mureș - Sebeș

Întâlnire la ora 06:45 în fața magazinului Market, fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00. Traseul are următorul itinerariu: Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș – Hațeg. Pe drum vom vizita centrul istoric al orașului Târgu Mureș. Vom descoperi la pas, frumoasele clădiri care mărginesc Piața Trandafirilor, cea mai cunoscută zonă de promenadă a orașului. Astfel, vom admira Palatul Culturii și Palatul Administrativ (ambele clădiri construite în stilul arhitectural Secession), Catedrala Ortodoxă Înălțarea Domnului, Biserica Romano – Catolică, Turnul Franciscanilor și Piața Teatrului. Timp liber pentru masa de prânz. Continuăm călătoria către Sebeș. Cazare la Hotel Leul de Aur 3* sau similar.


Ziua 2 – Joi | Sebeș – Băile Herculane – Orșova – Drobeta Turnu Severin

Mic dejun. Părăsim zona Sebeșului și ne îndreptăm către Băile Herculane. Străbatem la pas centrul istoric al stațiunii și vom avea timp liber pentru masa de prânz. Contiunăm spre Orșova de unde vom descoperi frumusețile Defileului Dunării într-o frumoasă plimbare cu vaporul. Vom avea ocazia să admirăm celebrul Basorelief sculptat în stâncă ce îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa și un adevărat omagiu adus istoriei noastre. Omul de afaceri și istoricul Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat și finanțat ideea acestei lucrări efectuate în perioada 1994 - 2004. În timpul croazierei vom mai admira Cazanele Dunării dar și Mănăstirea Mraconia. Cazare în Drobeta Turnu Severin la hotel Continental 3* sau similar.


Ziua 3 – Vineri | Drobeta Turnu Severin – Serbia - Muzeul Primilor Oameni Lepenski Vir – Cetatea Golubac – Drobeta Turnu Severin

După micul dejun ne îndreptăm spre punctul vamal Porțile de Fier pentru a intra pe teritoriul Serbiei. Vom avea ocazia să admirăm celebrele Cazane ale Dunării de pe malul sârbesc. Peisajele sunt extraordinare! Prima oprire o vom face la Muzeul Sitului Arheologic Lepenski Vir, cunoscut și sub numele de Muzeul Primilor Oameni. Situl a fost descoperit în anul 1965, foarte aproape de malul Dunării și este una dintre cele mai importante descoperiri de acest fel din Serbia, aducând la suprafață vestigiile unei culturi vechi de aproximativ 8000 de ani. Continuăm cu vizitarea Fortăreaței medievale Golubac, construită în veacul al XIV-lea și înscrisă în lista monumentelor culturale de importanţă excepţională ale Republicii Serbia fiind construită pe locul unui sit roman. Aceasta a fost amplasată strategic pe malul Dunării, în zona cea mai îngustâ a defileului, tocmai cu scopul de a permite controlul traficului naval. Legendele spun că în cel mai înalt turn al cetăţii a fost închisă frumoasa regină Elena a Bizanţului. Pentru a trece timpul mai ușor, regina s-a ocupat cu creșterea porumbeilor, pe care îi considera gingași și nobili. Tocmai de aceea, fortăreaţa a primit numele de Cetatea Golubac, în traducere, Cetatea Porumbeilor. Revenim în Drobeta Turnu Severin. Cazare la hotel Continental 3* sau similar.

Ziua 4 – Sâmbătă | Drobeta Turnu Severin – Morile de Apă Eftimie Murgu din Cheile Rudăriei - Cascada Bigar – Muzeul de Locomotive – Reșița – Alba Iulia

Mic dejun. Peisajele superbe continuă și astăzi! Prima vizită o vom face la Morile de Apă Eftimie Murgu din Cheile Rudăriei unde se găsește cel mai mare complex mulinologic din sud-estul Europei. Mai simplu spus, de- a lungul râului Rudăria, există peste douăzeci de mori de apă care fac parte din patrimoniul național și care, începând cu anul 2000 au fost recondiționate de către Muzeul ASTRA din Sibiu prin fonduri europene. Important de menționat este faptul că acest loc nu este un muzeu ci o parte integrantă a satului, întrucât, majoritatea morilor sunt folosite zilnic de către localnici. Continuăm traseul către Cascada Bigăr, care în anul 2013 a fost considerată cea mai impresionantă cascadă din lume de către site-ul American “The World Geoghraphy”. Ultimul obiectiv pe care îl vizităm este Muzeul de Locomotive din Reșița. Spre seară vom ajunge în Alba Iulia. Cazare la hotel Mariss 3* sau similar.


Ziua 5 – Duminică | Alba Iulia – Tg. Mureș - Iași

După micul dejun, vom porni spre centrul istoric al orașului Alba Iulia, pentru a descoperi, alături de ghidul local, istoria celor trei cetăți care s-au succedat de-a lungul timpului aici: Castrul Roman Apullum, Cetatea Medievală a Bălgradului și Cetatea Alba Carolina. Admirăm Catedrala Catolică, cea mai veche construcție din cetate și Catedrala Ortodoxă, locul încoronării regelui Ferdinand I. Admirăm și Poarta a III-a, monument reprezentativ al barocului transilvănean. Ne îmbarcăm în autocar și continuăm drumul spre casă pe ruta Târgu Mureș - Târgu Neamț, ajungând spre seară în Iași, funcție de trafic.


Tarife:



Adult în cameră dublă

1420 lei

Adult în cameră single

1890 lei

Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar

1150 lei


Tariful include:

  • 4 nopți de cazare la hoteluri de 3* cu mic dejun

  • Transport autocar

  • Ghid local în Alba Iulia

  • Însoțitor de grup


    Tariful nu include:

  • Intrările la obiectivele turistice

  • Croazieră pe Dunăre


    Informații suplimentare:

    Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

    Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.


    Acte Necesare:

    Carte de identitate sau pașaport valabil

    Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal


    Condiții de plată:

  • 250 lei la înscriere

  • 350 lei cu 60 zile înainte de plecare

  • Restul de plată cu 20 zile înainte de plecare